top of page

Zümra Atalay'ın Yazarı OlduÄŸu Kitaplar

Prof. Dr. Zümra Atalay Mindfulness Institute'un kurucusu, psikolojik danışman,  Mindfulness eÄŸitmeni ve MEF Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öÄŸretim üyesidir. MBSR, MBCT, MBCL, SIY eÄŸitimleri vermekte ve .b foundations ile EAMBA aktif üyesidir.  MINDED DerneÄŸi kurucu üyesi ve Anbean App Kurucu Ortağıdır. Aynı zamanda Mindfulness ve Åžefkat temalı 6 kitabın da yazarıdır.

AÄŸustos 2023

Prof. Dr. Zümra Atalay’ın 7’den 70’e her yeni güne taze ve meraklı bir tutumla bakan bilge ruhlar için hazırladığı Mindful GünlüÄŸüm ile birlikte deneyimlerinizi yazarak kalıcı hale getirebilir, böylelikle geliÅŸiminizi gözlemleyebilir, ardınızda hoÅŸ anılarınızı bırakabilirsiniz. Kartlar ile birlikte kullanılacak olan Mindful GünlüÄŸüm’de “Uygulama” yazan kartları uyguladıktan sonra uygulamaya dair duygu ve düÅŸüncelerini dilediÄŸin gibi yazabilecek ve resmedebileceksin.

Mindful GünlüÄŸüm ile çizimlerini, öÄŸrendiklerini mindfulness’ı yaÅŸamına nasıl dahil edebileceÄŸini not edebilirken aynı zamanda hayal gücünü de besleyebilirsin.

mindful-gunlugum-kapak.png
mindful-kartlar-kapak.png
Mart 2023

“Kabul, kendimizi daha huzurlu hissetmek için başvurabileceğimiz bazen en mantıklı bazen ezbere bazen de en bilgece çözüm gibi gelir bize. Bizler aynı zamanda kabulü, değişmenin bir yolu olarak görebiliriz. Bu kitap, kabulün değişim için kullanılan bir yöntem olmaktan ziyade değişimin kendisi olduğunu vurgulamak için yazılmıştır. Kitapta kabulü bir son, bir sonuç veya değişmez bir karar değil; başlangıç ve her an dinamik, aktif bir şekilde hayatlarımıza aktarmamız gereken bir eylem olarak ele alıyorum.”


“Kabul” kişiyi iyileştiren, yaşamı kolaylaştıran, daha sakin daha huzurlu ve barış içinde olunmasını sağlayan şeydir aslında. Aynı zamanda, düşünüldüğü gibi her şeyin sonu değil; tam tersi perdenin açıldığı yer, ana giriş kapısı yani başlangıçtır.


Bu kitap, kabul kavramını yakından tanımanız ve onu pratiğe dökebilmeniz için kaleme alındı. Prof. Dr. Zümra Atalay’ın rehberliğinde iyileştirici etkisi olan birçok yöntem, teknik ve kuramda; dini öğretilerde ve günlük yaşamda, dilimizde sıklıkla adı geçen bir kavram olan kabulü yaşamlarınıza almaya, yeni başlangıçlara gebe o kapıdan geçmeye ve onun şifalandırıcı etkisini hissetmeye hazır mısınız?


Yeni Olasılıkları Mümkün Kılma Sanatı: KABUL zihninizdeki çıkmaz sokakları çiçeklerle bezeli ferah yollara dönüştürecek. Bu kitap ruhunuza iyi gelecek…

Bir yaÅŸam biçimi ve anlayışı olarak “Mindfulness”, yaÅŸamımıza deÄŸer katıyor. Bizlerin acılarına ve yaralarına dokunacak bir anlayış geliÅŸtirmesi “Mindfulness” kavramını daha anlamlı hale getirdi.

​

Günümüz psikoterapisine en önemli katkılardan biri de “Mindfulness” Temelli Terapilerin geliÅŸtirilmesi ve uygulanmaya baÅŸlanmasıdır. Tüm dünyada sayısız araÅŸtırmalarla etkinliÄŸi saptanan bu yöntem ülkemizde de yaygınlaÅŸmaya baÅŸladı.

​

Bu kitap “Mindfulness” kavramını her yönüyle ele alıyor. Benzer kitapların aksine, bu kitap sadece kiÅŸisel görüÅŸlere deÄŸil, kavramın bilimsel temellerine de yer vermektedir. Bilimsel araÅŸtırmaların ve teorilerin gösterdiÄŸi yönde bir anlatım dikkati çekiyor. Dolayısıyla okurken uçuÅŸan sözleri deÄŸil, gerçeÄŸi hissediyorsunuz.

​

“Mindfulness” kavramını anlatmak ve anlamak zordur. Ama bu kitapta kullanılan dilin herkese hitap ettiÄŸini söyleyebilirim. Derli toplu, net ve anlaşılır ifadelerle “Mindfulness” anlatımı dikkati çekiyor.

​

Zümra Atalay’ın “Mindfulness” kavramıyla iliÅŸkili ilk kitabı bu deÄŸil. Daha önceki kitaplarını da okumuÅŸtum. Ancak bu kitapta bilimsel araÅŸtırmalarla kendi deneyimlerini, ilkesel görüÅŸlerle hayatın günlük gerçekliÄŸini çok iyi örtüÅŸtürdüÄŸünü düÅŸünüyorum.

Hayata odaklanmak için okumanızı öneririm…

​

Prof. Dr. Kültegin Ögel

Mayıs 2019

Åžefkat, insan yaÅŸamında zaman zaman kaçınılmaz olabilen acıya farkındalık-duyarlılık ve insan acılarının azaltılması doÄŸrultusunda bir sorumluluk gerektirir. Acı karşısında sergilenen duyarsızlık insan olmanın temel erdemlerinden birine körleÅŸmek demektir.

Åžefkat, öÄŸrenilip geliÅŸtirilebilen ve içinde farkındalık, duyarlılık, empati, cömertlik, paylaşım gibi ögeler barındıran bir erdemdir. Yalnızca birinden diÄŸerine yöneltilen deÄŸil, aynı zamanda bireyin kendine yönelttiÄŸi öz ÅŸefkati de içerir.

​

Sevgili Zümra Atalay bu eserinde, insan olmanın önemli bir parçası olmasına raÄŸmen giderek unutulmaya baÅŸlanan bir deÄŸer olan ÅŸefkati deÄŸiÅŸik boyutlarıyla, okuyucunun kolaylıkla takip edebileceÄŸi yalın bir dille aktarmış. Bilimsel bilgilerin yanı sıra kiÅŸisel deneyimlerini de katarak ÅŸefkati yaÅŸamımıza yeni baÅŸtan entegre etmenin yollarını paylaÅŸmış. Kitabının okuyucuya önemli katkılar saÄŸlayacağına inanıyor ve özenle ortaya çıkan bu eser için kendisini kutluyorum.

​

Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur

Şefkat Korkaklara Göre Değil Kitap

“Hazırlanan bu kitap, yeni bakış açıları sunarak, günlük hayatımızın manzaraları arasında gezinirken bize rehberlik ediyor. Bizi okumaya, sonrasında üzerine düşünmeye ve daha sonra da uygulama yapmaya davet ediyor. Yaşam içerisindeki alışkanlıkları nasıl tersine çevirebileceğimizi adım adım keşfetmemize ve hem dışarıya, başkalarına, hem de tazelenmek ve yenilenmek amacıyla kendi içimize olmak üzere her iki yöne doğru şefkat geliştirmemize yardımcı oluyor.” – Mark Williams, Oxford Üniversitesi, Klinik Psikoloji Profesörü

Serin Bir BaÅŸ, Sıcak Bir Kalp Için ÇaÄŸrı Åžefkat, Nezaket, Odaklanma ve Sakinlik...

​

Bazen bedenimiz bir yerdeyken zihnimizde baÅŸka bir yerdeymiÅŸiz gibi hissettiÄŸimiz anlar olur. Mesela sınıfta ders dinlerken bedenimiz sınıfta olsa bile, aklımız dışarıdaki güzel havada ya da gideceÄŸimiz bir etkinlikte olabilir!

​

Merak etme, bedenimizin olduÄŸu yere, yani ÅŸimdiki ana gelmeyi öÄŸrenebiliriz. Dikkatimiz her uzaklaÅŸtığında onu nazikçe geri getirebilmeyi de.

​

Bu kitap okulda, evde ve arkadaÅŸlarınla iliÅŸkilerinde sana yardımcı olacak. Ä°çerisindeki açıklamaları ister ebeveynlerinin, öÄŸretmenlerinin rehberliÄŸinde; istersen kendi başına okuyabilirsin. Kitabın içindeki ses kayıtlarına ulaÅŸarak meditasyon yapabilir, hikâye dinleyebilir ve mindfulness becerilerini geliÅŸtirecek egzersizleri uygulayabilirsin.

bottom of page